7. 5. 2016

Maturita duchů - FILM

Ahojté, je tu v pořadí už třetí film, který bych vám doporučila. Předchozí dva filmy byly spíše na vážnější téma. Tento film, je spíš takový odpočinkový na odlehčení. Jedná se o komedii.

MATURITA DUCHŮ



Na střední školu nastoupí nový učitel. Protože vidí mrtvé - vidí duchy, je považován za nevyrovnaného a lečí se u psychologa, snaží se popřít, že to co vidí je pravda. Jenže hned první den na škole se snaží promluvit s jednou studentkou, která se po jeho oslovení hrozně vyleká a uteče on mezitím odejde na půdu školy, kde uvidí další 4 studenty, v tom tam vběhne oslovená dívka a oznamuje ostatním, že je ve škole nový učitel, který jí právě oslovil. Všech pět studentů, totiž zemřelo před dvaceti lety na maturitním večírku a straší ve škole. On je první, kdo je vidí a kdo je oslovil. Učitel pak objeví vytrýnu, kde jsou fotografie  všech pěti studentů a zjistí, že jsou dávno po smrti, proto začne panikařit a chce ze školy utéct. Studenti jsou vězněni ve školním prostoru, nemohou opustit školu a jejich duše tam stále bloudí. Ředitelka školy se nechce vzdát a urguje na učitele aby se vrátil do školy, uvědomuje si, že ve škole straší. Učitel se nakonec ředitelce svěří co vidí a ona mu věří, protože  žáky přesně popíše. Zjistí že žáci zemřeli při požáru knihovny, kam byly za trest zavřeni když se konal maturitní večírek. Učitel se snaží s mrtvými žáky sblížit a pomoci jim - všichni jsou ve stavu ve kterém zemřeli - jedna dívka je těhotná a jeden chlapec neustále opilí - protože v době smrti opilí byl. Aby jejich duše došly klidu, musí složit životní zkoušku a proto se rozhodne učitel tuto skupinku vyučovat a následně s nimi složit maturitu je to ale tak jednoduché ? To už se dozvíte v celém filmu :). Film má i mnoho zápletek - mezi učitelem a ředitelkou to jiskří, jeden z mrtvých studentů se zamiluje do žijící studentky, která si jeho přítomnost uvědomuje a komunikují spolu přes notebook a celý příběh je velmi zajímavý a i když popis filmu připomíná nějakou duchařinu jedná se o komedii a nemusíte mít strach, že bude film strašidelný. :)

Film je ke zhlédnutí v češtině na youtube 



2 komentáře:

  1. Film jsem viděla a líbil se mi :-)
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. ~Čaué~
    Ty teď nějak hodně filmuješ, co ? :D
    Tak toto jsem ještě neviděla, ale zní to opravdu zajímavě. Maturující studenti, mrtví, kteří měli odmaturovat už před 20 lety :D na to snad někdy kouknu a do momentálního období se to docela hodí aneb maturity :D
    Tak se měj :)

    OdpovědětVymazat