9. 4. 2016

Diary 9.4. 2016

Jo, jo vím poslední článek byl taky deníček, ale to neva ne ?

Ahoj :)
Mám za sebou první týden praxe v MŠ a jak  už jsem psala v minulém článku, je to tam super, hrozně mě to baví, ale o tom už jsem psala, takže to znovu opakovat nebudu :D
Každopádně týden utekl jako voda, ještě mě čeká jeden a pak zase zpátky do školy, už teď se mi nechce...:D
Po dětech se mi určitě bude stýskat to už vím, teď sedli jsme si tak nějak vzájemně i oni za mnou pořád chodí, něco mi vykládají, chtějí jít při vycházce se mnou za ruku a tak podobně.
Je tam i jedna holčička, která je hodně stydlivá, nerada mluví před dětmi, je samotářská, nemá ráda vystupování, neumí řešit situace (např. Jsme jí řekli ať si vezme budu a ona se rozplakala a když jsme se zeptali co se děje, řekla nám že jí mamka řekla ať si vezme jen mikinu - o nic nešlo, ale je hodně přecitlivělá), není moc společenská, nechce vystupovat například když dramatizujeme pohádku děti se hlásí jedno přes druhé kdo co bude hrát, ona z toho má stres a nechce žádnou roli, a tak podobně  a to už je předškolačka (možná už i s odkladem), první den se mnou nemluvila a když tak se sklopenou hlavou - po týdnu se to změnilo na tolik, že mě neustále něco vypráví, chodí za mnou sama, z ničeho nic za mnou jde a něco mi říká, chce se mnou chodit venku za ruku a na to, že jsem pro ní nová a cizí... kor když ona má velké problémy s někým komunikovat a dlouho si zvyká  prostě mi to udělalo radost, že se ke mě má a že jsem jí sedla, proto mi bude hrozně líto až odejdu - ale né jen kvůli ní, další chlapeček se na mě zafixoval hned první den je jeden z nejmladších a předtím byl na nějakou dobu na Ukrajině ( jeho maminka od tamtud pochází), takže návrat do školky než si zase po těch pár týdnech zvykne bude těžší, první den mě v podstatě nepustil, ostatní dny to taky bylo náročné snažila jsem se aby aspoň na chvíli vydržel beze mě, neběžel za mnou pokaždé když odejdu k někomu jiného atd. No trochu se to zlepšuje, ale každý ráno když přijde chytne se mě a trvá než se mě pustí, chvíli u něčeho vydrží, ale pak zjistí že jsem jinde a běží za mnou, občas i brečí, že chce maminku, uvědomuji si, že až odejdu, nebude ne něj mít učitelka tolik času a nebude se mít koho pořád držet atd ..No ale dost o školce ještě mě v ní čeká pět krásných dní :)

Teď vám napíšu něco o dnešku. Měli jsme s Tondou ( můj kluk) naplánovaný výlet na rozhlednu Rosičku, kde se zahajuje jarní turistická sezona je to asi 6km od nás. Celý týden bylo krásně a dnes samozřejmě hnusně- zima, déšť vítr, docela mě to mrzí, když v týdnu bylo i přes 20 stupňů.
No udělali jsme to tak, že jsme autem dojeli do vedlejší  vesnice tam nechali auto a zbytek šli pěšky, takže jsme šli tak necelé 3 km , ale při tom větru to bohatě stačilo, vylezli jsme nahoru a šli zase zpátky, no kdyby bylo lepší počasí bylo by to lepší :D A ani čaj nám nedali, měl být zadarmo, ale bylo nám blbí tam jít a vzít si čaj, když nám nikdo nenabídl :D 





No a taky jsem se s kámoškama ze střední KONEČNĚ domluvila a nejspíš se v pátek sejdeme <3 Doufám, že se nic nezmění a vyjde to ! :)


3 komentáře:

  1. Pracovat na takovým místě musí být hodně příjemný hlavně proto, že člověk může vidět ty pokroky a ví, že tam k nečemu je. Zní to parádně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, ale pokud jednou seženu práci ve školce , tak pro mě bude určitě těžké se té mojí první svěřené třídy po 3 letech vzdát, pak už si na to, že se tam děti mění učitelky určitě zvyknou, ale přeci jenom ta první třída bude srdcovka :) Ted jsem druhý týden na praxi a už vím, že se mi bude stýskat :D

      Vymazat
  2. tie zazitky zo skolky je uplne radost citat. normalne mi to zlepsilo naladu a trochu som si zaspominala aj na svoje skolkarske casy. chytila ma nostalgia :D
    ah, ano, vikendy s pokazenym pocasim akoby uz boli na kazdotyzdennom poriadku. ale minimalne u nas vyzera ten dnesok celkom k svetu. tak sa chystam patricne to vyuzit :)

    OdpovědětVymazat