28. 4. 2016

E.A. Poe: Podivný experiment - FILM

Ahoj, je tu další článek o filmu, který mě v poslední době zaujal, minule jsem psala článek o filmu Psí útulek, který byl o nápravném zařízení pro mladistvé, dnes je prostředí filmu z Psychiatrické léčebny.

E.A. Poe: Podivný experiment


Tento film se bude velmi těžko popisovat, neboť jeho děj je velmi nečekaný a překvapivý a já vám nechci prozradit tu hlavní pointu, což  půjde těžko, protože pak ani nevím jak vám film popsat :D
Jo zní to dost složitě. Já si na internetu nečetla o čem film je a udělala jsem dobře protože jsem v průběhu filmu byla několikrát překvapená :). Co vám prozradím je to, že děj je z konce 19.stol a v té době se na blázny používaly opravdu netradiční lékařské metody, jako polévání vodou, dopování heroinem, různé mučící taktiky - přístroje na způsobení nevolnosti, elektrické šoky a podobně. Dám vám sem ukázku traileru ( film už je na internetu online v češtině), z traileru je jedna překvapivá část vidět pokud vám to teda dojde, což si myslím, že ano, já to tady, ale doslova  nenapíšu protože ta část s vězňmi ve sklepení mě opravdu překvapila - v traileru je to tedy tak nějak řečeno, ale co už :D. 



Každopádně to není jediná překvapivá část filmu a věřte, že konec vás překvapí a určitě vás to ani nenapadne :). No abych se vrátila k ději tak tedy nějak stručně, Edward shání lékařskou praxi a vybere si (záměrně-což pořádně zjistíme až na konci) léčebnu ve Stonehearst. Tato léčebna je výjimečná tím, že v ní jsou pacienti ze zámožných rodin - lordové, dědici a šlechtici, ti jsou díky své poruše či nemoci ostudou svých rodin. Edward brzy zjistí, že v léčebně jsou velice zvláštní taktiky a metody - pacienti nedostávají žádné léky a opia.  Pacient který si myslí že je kůň má pokoj v podobě stáje, krmí se jablky a hřebelcuje. A další velmi netypické metody. Edward se sblíží s jednou z pacientek Elizou. Pak Edward zjistí krutou pravdu a Eliza se mu snaží pomoct, Edward přes pravdu zůstává v léčebně a příběh dál napínavě pokračuje, opravdu vám zde nechci vypsat celý děj filmu, ale určitě doporučuji jeho shlédnutí, věřím, že budete překvapeni :)




5 komentářů:

  1. Okamžitě si ho jdu stáhnout :-) díky za tip
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. ~Čaué~
    Tak to bude asi dost psycho!! Už to, že autorem je Edgar Alan Poe. Líbí se mi sice nějaká jeho díla, ačkoli jsou taková dekadentně založená. Popravdě ale teď nevím... do háje... v jakém styl utvořil.
    K filmu se třeba někdy dostanu,ale já teď na filmy moc nekoukám :)
    Tak se měj :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá zajímavě, jenomže, to bych na to nemohla koukat sama, já se bojím každé hlouposti!

    OdpovědětVymazat
  4. uz si tusim budem musiet vytvorit zoznam filmov, ktore si chcem pozriet, lebo sa mi to akosi kopi. asi kazdy film, o ktorom napise nejaka blogerka, znie zaujimavo, akurat ze nikdy nemam hned cas si ten film pozriet. a potom na to samozrejme zabudnem :D

    OdpovědětVymazat