2. 5. 2016

Diary 25.4-1.5. MAJÁLES

Čauky mňauky :)

Pokud čtete nadpisy článku mohlo vám dojít, že budu psát o Majálesu, ale v podstatě budu psát o celém minulém týdnu :). 
Netěšte se na článek z Majálesu z Brna nebo tak, jedná se o malinký Majáles v Litomyšli, ale i tak jsme si to moc užila, ale nebudu předbíhat a napíšu vám jak můj týden vypadal :)


V pondělí byl takovej normální ničím nezajímavej den. Jediné co bylo jiné než ostatní pondělky bylo to, že jsme měli odpoledne ve škole arteterapii (něco jako výtvarka, ale víc s psychologického hlediska). Nic moc jsme nedělaly, šly jsme do keramický dílny a dělali takový arteterapický výtvor.
Budu možná znít jako blázen, ale dělali jsme si domeček na ruku -  jednu ruku  jsme položili na stůl a druhou rukou jí zaplácávali hlínou, až jsme s tou ruko nemohli ani hýbat, no pak jsme ruku pomalu vytáhly a domeček si dotvořili a různě jsme se pak  tom bavili, o pocitech, jak nám to šlo, zda se nám to zaplácánání hlínou bylo příjemné nebo naopak nepříjemné - pocit bezpečí, nebo pocit utěsnění atd. 

Úterý bylo o dost zajímavější po škole jsme šly s holkama do klášterních zahrad na svačinárium. Což je stánek, kam různí lidé napečou dobroty a pak ostatní přispívají peníze a něco si smlsnou a peníze pak jdou na postižené děti, letos na Emila. Kromě svačinária se konal průvod masek, který vedl od naší skoly přes celé náměstí, až do klášterek, Kde se masky představily a ty nejlepší se odměnily sladkostmi.
Po průvodu masek jsme šly zpátky do školy na divadelní představení Pasáček vepřů, kde hraje moje spolubydlící a další kamarádi a bylo to super. Ne přímo pohádka pro děti, ale nás to pobavilo až až :D. Pak jsme šli na půdu, kde byla vernisáž (výstava) maturitních prací z výtvarky různých studentů.
No a abych nezapomněla přijela i Klaudy, což byla má první spolubydlící v prváku a tak nějak první holčina, kterou jsme v Litomyšli znala, ale dodělala jen prvák a šla pracovat, ale pravidelně za náma jezdí.. Bohužel v úterý to nejspíš bylo naposledy, protože jede do Anglie jako au-pair a to na rok, no a my za rok dokončujeme školu, ale doufám, že se někdy uvidíme, protože má ve vesnici , kde bydlím příbuzné :). V podstatě jsme se neloučily, prostě jsme si řekly ahoj jako jindy, na loučení jsme se prostě a jednoduše necítily. Šli jsme si teda sednou na víno ( a pivo) její spolužáci a prostě my co jí známe a máme rádi :).

Středa nebyla nějak super. Po škole jsem šla na brigádu (úklid) a pak jsme už zůstala na intru, konala se sice Miss Majáles, ale tam jsme nešli.


Ve čtvrtek jsem zvládla hru na klavír a tím splnila zápočet z hudebky, který se skládal z testu na dějiny hudby, testu na akordy, dirigování a hry na flétnu a klavír. Chyběl mi už jen klavír a i když to nebylo úplně bez chybičky zvládla jsem tu UF. Není to na známku pouze započteno,Také jsme se rozloučily s naší třídní, která jde na mateřskou a to pro nás znamená, že nám bude odpadat hudebka, tyflopedie a metodika hudebky - aspoň doufám, snad nedají suplování :D Jo a z metodiky hudebky mám dvojku - klasifikovaný zápočet se skládal z testu a výstupu - což jsem měla hudebně-pohybovou činnost na písničku Malé kotě :D. Tyflopedie se v tomto semestru nehodnotí. Učitelce jsme daly květinu a spoustu krásných růžových oblečků na miminko, Měla radost :)
Navečer jsem šla ke spolužačkám na byt, kde jsme se chystaly asi na nejlepší událost majálesu a to na volbu Missáka. Trochu jsme se upravily, popíjeli víno a taky jsme se hodně fotily :D. Na akci jsme šly už v dobré náladě a večer si užily jak jen to šlo. Jinak volba missáka je taková recese, kluci se zesměšńujou, snaží se být vtipní, chodí v dámských šatech, mají svou volnou disciplínu a odpovídají na otázky poroty a podobně (kdo mě sleduje na snapchatu mohl vidět spoustu videí z večera :D). Je to jprostě a jednoduše velká sranda. Po vyhlášení missáka přichází klasická pařba- hudba, tanec, návštěvy baru - znáte to :D









No o to horší bylo vstávání v pátek ráno na 7:10 na hodinu logopodie - jo máme školu už od sedmi...:( :D. Ale přišly jsme všechny oujéé :D A celkem v pohodě jsme to zvládly :D Po škole pro mě přijel můj kluk Tonda a dali jsme si bubble tea a pizzu. Navečer jsme s mojí kámoškou jeli za vedoucím tábora, kde budu mít praxi -už jsem tam minulý rok a Týnka ( ta kámoška) pojede letos taky :) a nejspíš ještě Lůca což je moje kámoška ze střední :). Už se těším :)

V sobotu bylo pálení čarodejnic, které jsem strávila na zahradě se spoustou jídla a s mým klukem a našema kámošema Renčou a Honzou, trochu jsme popíjeli, ale nic velkýho :)

V neděli za mnou přijela spolužačka ze střední Kamča, která měla svatbu a dovezla mi výslušku (mňam) a pozvánku na oslavu sňatku, která bude za dva týdny - grilovačka  prostě oslava pro kamarády, svatba byla jen pro nejbližší a rodinu :)
Jo a byl vlastně první máj, no neuschnu nebojte :D
A večer jsme ještě dogrilovávali zbytky z čarodek, tentokrát s našima Tondou, bráchou Luckou a Jířou :)

No a tím minulý týden skončil, byl celkem narvaný různýma událostma, takže jsem se rozepsala, snad nevadí a u dalšího článku ahoj ! :)


2 komentáře:

  1. ~Čaué~
    Jasně, že čtu nadpisy článků :3 :D
    Já nebyla ještě na žádném majálesu, pokud vím :D
    Vlastně na jednom, kde zrovna bydlím, minulý rok. NA chvíli :D
    arteterapie ... to neznám, ale už podle slov art a terapie jde poznat, že je to nějaká terapie přes výtvarnictví :)
    Svačinárium.. to je taky zase jednou slovo :D
    Po prváku šla hned pracovat? Páni.
    Ke klavíru gratuluji:)
    Já se toho trochu obávám :D
    Je docela jako bomba, když mají kluci dámské šaty :D
    Bubble tea jsem neměla už dlouho :D
    Já čarodějnice neslavila :)
    Měla jsi docela fajn :) Tak se měj dál fajn :)

    OdpovědětVymazat
  2. majales bol tusim minuly tyzden aj u nas, ale v kazdej mestskej casti je niekedy inokedy. tento vikend to bude celkovo bratislavsky a buduci vikend bude majales v mestskej casti, kde byvam. zatial sice neviem, ci tam pojde, kedze velmi nemam s kym, ale mozno tam aj tak zavitam a dam si aspon loksu, kofolu a trdelnik :D ja chodim proste na majalesy a podobne akcie iba jest :D to mi pripomina, ze si mi urobila hroznu chut na bubbletea a pizzu :D
    k tomu zvladnutiu zapoctu gratulujem, mna caka este par zadani a pisomiek, uz sa tesim, ked budem mat vsetko konecne z krku.
    maj sa! :)

    OdpovědětVymazat