26. 10. 2018

Diary 24.10. 2018

Hezký podzimní den ☔,
poslední deníček jsem psala v srpnu což je tedy, promiňte mi ten výraz, sakra dlouho.
Někteří z Vás asi vědí, že pracuji jako učitelka ve školce, a že jsem letos nastupovala na jinou školku, která je v místě mého bydliště. V minulé školce jsem měla dvouleté děti a tady mám děti ve věku 2,5-4 roky, neptejte se mě, co je lepší, protože každé má svoje, ale asi trošku lepší je mít i starší děti 😃.
Musím říct, že se v práci nezastavím, školka je hodně, hodně aktivní takže pořád různé akce, výlety divadla , jarmarky a trhy a mnoho dalšího. Každopádně jsem hodně spokojená. Neříkám, že mi stará práce nechybí, chybí, ale tady je to taky fajn. Děti jsou taky skvělý, to asi všechny, zlobí tak nějak stejně i když zároveň jinak - tihle starší více chápají a uvědomují si, že něco provedly, tak je to někdy snazší, ale zase naopak vystrkují růžky víc než dvouletý, který jsou spíš takový chovací mazlíci 😊😀. Navíc hodně malých dvou a půl letých dětí nastoupí až v lednu nebo v průběhu roku, takže to teprve vypukne 😓. Teď ke kolektivu, to pro mě bylo dost těžké, protože jsem si hrozně oblíbila kolegyně v minulé školce , byly jsme dvě učitelky a dvě chůvy a musím říct, že mi chybí nejraději bych si je s sebou vzala do nové práce, ale zároveň tam nechala i ty současné 😀. Už jsem je byla ve školce navštívit, naše ( teď už jejich) třída je nově vymalovaná a mají nové dvouleté děti, ty co jsme měly minulý školní rok, jsou už v klasických třídách. Musím říct, že by pro mě bylo hodně těžké, kdyby tam byly děti,  které jsem učila, to by se mi stýskalo ještě víc. Takhle mi chybí kolegyně a říkám si, že bych stejně měla nový děti 😄. V "nové" školce jsme dvě učitelky a jedna chůva, v září jsme měli chůvu Zdeničku s kterou jsme si hrozně sedly, ale od října přišla nová, takže Zdenička šla do jiné třídy a nová k nám, je taky hrozně fajn, ale potkat člověka jako je Zdenička, tomu se říká životní štěstí 😀, vážně mě štve, že s námi nemůže být, protože i když je vedle ve třídě, tak to není ono. Scházíme se vždy jednou týdně na kafe a něco dobrýho, abychom stále byly v kontaktu a někdy si jí "půjčujeme" na výlety, jako výpomoc.  No a nová kolegyně - učitelka, je taky fajn, jsme si věkově blízko, což je fajn, ale bývalé kolegyni bylo 50 a rozuměly jsme si snad ještě víc 😁, naštěstí si občas zavoláme a to jsme schopný telefonovat třeba dvě hodiny 😁. Každopádně na kolektiv si absolutně nemůžu stěžovat, vlastně vůbec na nic, mám práci o které jsem snila, fajn kolektiv, super děti, mám to asi 5 - 10 minut pěšky, na kole než bys řekl švec, vlastně je vše podle mých představ.😇


Co se týče osobního života, tak asi víte, že s přítelem rekonstruujeme bydlení.
Není zase tolik novinek, pokud se nepletu tak od posledního článku máme nové dveře, myčku,  máme  koupený obkladový kámen za kamna, objednaná kamna, za pár dní budou dodělané police , no a tím se definitivně dokončí rekonstrukce kuchyně a obýváčku ( pak budou fotky až to bude kompletní).

Pomalu šetříme na koupelnu tak snad na jaře se s ní začne 🛀.

Samozřejmě nesním zapomenout na moji partičku kamarádek ( a kamarádů), pořád se scházíme snažíme se jednou měsíčně, byli jsme třeba na vinobraní nebo na devíti skalách, prostě pořád něco, ono je to těžký se scházet když jsme od sebe tak daleko, ale snažíme se co to jde 💗. A už máme v plánu další akce ✌





S přítelem a rodinou jsme také byly v Dýňovém světě 🎃

..a vlastně se toho děje spousta, ale to bych tu psala ještě hodně dlouho, to nejpodstatnější jsem shrnula, tak se mějte krásně a AHOJ 🙋



7 komentářů:

  1. To máš rozhodně zajímavý život, učit ve školce musí být fakt zajímavé a je super, že sis do oka padla se všemi, to, z doslechu, se zas tak často nestává.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to není pro každého, ale já si ani nedokáži představit dělat něco jiného :) děkuji a ano asi mám opravdu štěstí jen to nezakřiknout :)

      Vymazat
  2. To se tak skvěle čte! že máš práci, která tě baví, k tomu boží kolektiv a ještě blízko domu! Paráda!:) Rekonstrukce bydlení musí být náročná:O Ale stojí to za to:) A je super, že se i s přáteli scházíš:)

    OdpovědětVymazat
  3. to zni skoro jako dream job :) je super videt ze te práce bavi a snad i naplnuje :) nekdy je prechod do jine prace obtizny, ale je videt ze pro tebe ne, zvladla jsi to, a kolektiv je dulezity, pokzud si clovek s lidmi nesedne, nebude se do práce proste nikdy tesit, ale ty mas vyborny kolegynky a to je velka vyhoda :))) at se ti v práci dari a deti moc nezlobi :)))))

    OdpovědětVymazat
  4. O tom dýňovém světe jsem vůbec netušila a moc se mi líbí! Letos ho už nestíhám, ale doufám, že příští rok si na něj vzpomenu :) Myslím, že ve školce snad nemůžeš narazit na špatné kolegyně :D Je mo hezké, že se pořád scházíte :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat